CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, March 11, 2012

Selamat Menaip kembali..yehaa..





korang sume apa khabar???mia harap korang sihat jer..apa tidaknya sekarang ni cuaca tak menentu..betul tak???Bagi yang tak sihat tu..jangan lupa sediakan panadol sebelum sakit ok..he he
Dah lama sangat dah Mia tinggalkan blog Mia ni kan??..dah penuh sarang labah2 dengan segala debu,lipas pun ada..kuikuikui..
Sorry lah..beberapa bulan ni Mia busy sangat..sampai tak sempat nak update blog..fesbuk pun Mia jarang jenguk tau..kebetulan pulak berukband Mia off..ha ha ha(padan muka Mia sebab belum bayar bil)
Actually,Mia baru jer pulang dari majlis kahwin kazen Mia.Sekarang ni kan time cuti sekolah so inilah masa yang tepat bagi sesiapa yang tamatkan zaman bujang..hu hu hu..Esok kalau tak ada aral melintang Mia nak ikut family pengantin pompuan bertandang ke rumah pihak lelaki.Nak jugak Mia tengok macam mana aturcara dari pihak lelaki..almaklumlah..perjalanan ke rumah lelaki ambik masa berjam2..
Apapun Mia harap perkahwinan atas dasar cinta antara satu sama lain ini berkekalan hingga ke akhirnya..AMIN..

P/s : Tahniah buat kak Seri and husband semoga berkekalan hingga ke akhir hayat..AMIN.
Gambar dorang..nanti Mia uplod so korang bolehlah tengok wajah pengantin baru ni..oke.

Wednesday, November 23, 2011

gEmuruhhh SUARA...











Hai sumerr...korang sihat tak..???Mia baru jer sembuh dari demam..DEMAM BOLA..hahaha
TAHNIAH..mia ucapkan wat skuad Harimau Muda kerana berjaya memenangi "IBU SEGALA PINGAT" dalam Sukan SEA baru2 ni..Tak sia-sia kerja keras dorang selama beberapa hari kan??..Berbaloi.

Perlawanan antara Indonesia dan Harimau Muda memang mencemaskan terutamanya pada masa tambahan..Mia siap doa supaya pasukan Malaysia menang.hehe..
Apapun Mia harapkan pasukan Harimau Muda akan menang menentang pasukan Syria nanti...
GUDLUCK HARIMAU MUDA..NGAUM...


Jom dengar lagu tema Sukan SEA...BESTTTT








Saturday, November 12, 2011

Bodyguard


Assalamualaikum..lama rasanya tak menatap belog kesayangan mia ni.

Sebenarnya takda cerita pon yang mia boleh share ngan korang wat masa ni sebab takda papa yang best tuk mia cerita ngan korang kecuali movie ni BODYGUARD.

Ala movie hindi jer...hehe.Saja nak share movie baru aktor dan aktress bollywood kesukaan mia.Movie ni lakonan Salman Khan ngan aktress jelita Kareena Kapoor.Baru jer abis tonton movie ni..Bestt ..mia suka ngan jalan ceritanya.

Apapun korang layan movie ni ek..Ala scene jiwang tak banyak pon..Dekat ending baru ada scene tu..tapi taklah jiwang sangat biasa-biasa jer.Hope korang suka ngan movie ni..



Saturday, October 29, 2011

Pelangi petang ..?????


Assalamualaikum..

Haiii sumer...korang sihat tak hari ni???tanya jer...HEHE..almaklumlah cuaca minggu ni kan tak berapa nak baik.Time pagi cerah masuk jer tengah hari dah mendung..Hurmm..sakit kepala mia..Petang tadi masa mia dalam perjalanan pulang ke rumah mia sempat amik gambar PELANGI..HUHU..almaklumlah petang tu baru pas hujan..



Cantik kan PELANGI tu...
*abaikan kan jer bumbung rumah tuh oke ..HEHE...





ni 1 lagik pic yang mia amik...

Okelah.dah malam sangat dah ni..mia nak tido sebab esok nak gi umah macik mia kat PASIR PUTIH.Jangan terkejut bukan pasir putih yang kat Kelantan oke tapi yang kat Tawau punya...Hik hik..

p/s: Mia saja jer uplod gambar pelangi tuh..HEHE..sebab nak wat entry baru kat belog ni..

Tuesday, October 25, 2011

kUrsus Kek Lapis Part 1

Assalamualaikum..lama rasanya mia tak menatap belog kesayangan mia ni...korang apa kabar???sihat tak?mia kurang sihat lak..Oh ya.2 hari yang lalu mia ada ikut kursus.Kursus apa???mia ikut kursus membuat kek lapis kukus.Kursus ini anjuran bersama PERTUBUHAN PELADANG TAWAU dan SEDCOVEST HOLDING SDN. BHD...Nanti mia bagi korang tengok gambar masa kursus tu berlangsung ok.Sekarang ni Mia nak rehat..papun kita jumpa di entry yang akan datang bye..

Wednesday, September 21, 2011

Cinta Setengah Mati atau Obsesi?????

As salam semua..pa kabar???Hari ini Mia sihat alhamdulillah.Ok hari ni Mia nak citer pasal cinta korang jangan fikir lain tau.Bukan apanya cuma Mia hairan ngan sikap sesetengah pencinta ni.Masa bercinta segalanya indah almaklumlah bunga kat taman baru nak kembang kan..segala cinta,sayang,kasih  di luahkan tapi bila dah break..mulalah strategi nak malukan pasangan.Cerita tak betul pun di jadikan betul apa kes???terus terang Mia ada jumpa situasi macam ni.Bukan Mia yang menghadapi kerenah c mamat sengal yang ibaratkan diri tu seorang pencinta yang setia tapi salah seorang rakan Mia sapa orangnya biarlah dirahsiakan ok.Sebagai sorang pompuan dan seorang rakan,Mia tak sanggup lihat rakan Mia di fitnah sebegitu rupa.Kenapa perlu timbulkan cerita yang palsu???sepatutnya masa berpisah itu digunakan untuk memikirkan punca perpisahan bukannya menyebarkan cerita rekaan yang ntah apa2..Benda yang dah lepas biarkan lah berlalu..untuk apa di kenang kalau hanya mendatangkan rasa sakit hati??berilah orang lain peluang tuk teruskan hidup kalau nak berdendam pun biarlah berpada-pada janganlah sampai menjatuhkan maruah orang.Janganlah menyusahkan orang kelak mati nanti ALLAH menyusahkan kita.



p/s: lelaki macam nila yang wat Mia rasa lebih baik sendiri..
to all guys..hargai apa yang ada di depan mata jgn bila dah takda nanti baru sibuk nak balik..
rasa macam nak dengar lagu kehilangan pulak...





Wednesday, September 14, 2011

Sejenak Cuma..

As salam..korang sume sihat tak???hari ni perasaan Mia bercampur aduk..happy n sedih.Kenapa Mia happy sebab Mia dah jumpa balik kucen Mia yang hilang hampir setengah tahun.Rasa-rasanya Mia ada wat entry pasal kucen Mia yang hilang dulu SiNi tapi kegembiraan tu tak lama sebab kucen Mia dah tak kenal ngan Mia lagik sob..sob..sob dah jadik kucen liar.Nak pegang jer..terus buka mulut nak gigit Mia.Family Mia yang lain kata tu bukan kucen Mia yang hilang tapi kucen makcik Mia yang hampir serupa ngan kucen Mia.Mia bantah sangat cakap dorang sebab Mia kenal kucen Mia lagipun dari kecik Mia bela kucen tu.Disebabkan kucen Mia dah liar takut gaduh ngan kucen lain terpaksa Mia lepaskan kucen kesayangan Mia tu mengalir airmata Mia masa jumpa balik kucen tu .Walaupun Mia dah lepas balik kucen kesayangan Mia tapi sekurang-kurangnya  dapat jugak Mia lepaskan rindu pada kucen kesayangan Mia.Apapun Mia SAYANG TOM TOM tu nama yang Mia beri pada kucen kesayangan Mia.